Hvad du skal vide om isolering

Isolering af dit hjem kan ske på mange måder. De mest populære installationer er b.la. hulmursisolering, gulvisolering og loftisolering.

Prisen på installationerne afhænger meget af dine krav og ønsker. Dette omfatter blandt andet isoleringstypen, materialet, hvor og hvor meget der skal isoleres. 

Husk, at du kan søge om energitilskud til hjemmet, hvilket gør det billigere at få energirenoveret helårsboliger – læs mere om dette på sparenergi.dk

Hulmursisolering

Tomrummet mellem yder- og indervæggen fyldes med luftig isoleringsmateriale – dette kræver en autoriseret isolatør. Hulmursisolering er en klimavenlig løsning.

Ofte kan du se på plantegninger af din bolig, om væggene er bygget med hulrum og om de er isoleret. Hvis du er i tvivl og ikke har adgang til plantegninger, kan du tage kontakt til en specialist der kan tage billeder med et termografisk kamera, for at se om huset er hulmursisoleret og/eller har brug for ny isolation.

Loftisolering

Èn af de bedste og mest effektive løsninger, er loftisolering. Varmen stiger op ad, og har du ikke tilstrækkeligt isoleret loftet, vil varmen slippe ud af din bolig der. 

Afhængig af boligstørrelsen, er loftisolering en nem og billig løsning, som kan færdiggøres inden for kort tid.

Den gennemsnitlige loftisolering er mellem 300-400 mm. Har din bolig en isolering på 50-100 mm, vil det altså gavne af de sidste mm. Før installationen, vil fagmanden kigge på den gamle isolering og bedømme om det resterende kan lægges ovenpå, eller om det hele skal udskiftes.

Gulvisolering

Er dit hus ældre end 10 år, kan det være en god idé at få en efterisolering med gulvisolering. Det er muligt at spare tusinde af kroner om året, ved at have et velisoleret gulv.

Har du overvejet at købe en varmekilde og vil du udnytte dets fulde potentiale, f.eks. varmepumper, kan det være en god idé at kigge på din gulvisolering først for at få det fulde udbytte af din investering.